Skole og barnehage

En treårings verden

Barnehagelærer Stian Pedersen har her gitt en god beskrivelse av livet sett fra perspektivet til en treåring. Kan hjelpe foreldre og andre voksne til innlevelse og forståelse for hvilke utviklingsprosjekt barn i den alderen har, hvordan tolke atferden deres og hvordan gi dem det de trenger for å vokse og trives 🙂 Fin tekst!

Screenshot_20170915-160000.jpg


La barn være barn! Også på skolen

Jeg brenner for en del saker, og dette er definitivt en av dem! Dette temaet innbefatter jo egentlig både psykologi, pedagogikk og politikk: Lærer Håvard Tjora er jammen en klok og dyktig mann! Denne artikkelen er fra juni 2017, da Tjora var en av foredragsholderne på konferansen «Har du bare lekt i dag?» i regi av Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim. Sitat fra artikkelen: «Noen ganger tilbringer ungene dagene i et ikke helt optimalt læringsmiljø, rett og slett. Et sted der det ikke er plass til dem. – Du som menneske må oppleve at det er et rom tiltenkt til deg! At her hører du hjemme! Og det er de voksnes ansvar.» (Må si at denne artikkelen inneholdt så mange gullkorn at jeg tok meg i å ville sitere omtrent hele artikkelen, men så kom jeg på at det er jo det som er poenget med å anbefale og lenke til hele greia..😄) Les og del!

Screenshot_20170912-170325


Utdanningsforbundet: Stopp store klasser!

Jeg synes videoen «Stopp store klasser» på Facbooksidene til Utdanningsforbundet er god. Barn trenger voksne som ser dem og møter dem på behovene deres. Det er umulig å få til et godt nok fokus på den enkelte i klasser med kun én lærer og altfor mange elever. Det samme gjelder også i barnehager.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUtdanningsforbundet%2Fvideos%2F10155239720697980%2F&show_text=0&width=560

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: