Oppmerksom tilstedeværelse

Oppmerksomt tilstedeværelse/oppmerksomt nærvær/ oppmerksomhetstrening, eller mindfulness på engelsk, handler om å være oppmerksom til stede i øyeblikket. Å være oppmerksom på det som foregår inne i oss og rundt oss med en aksepterende, ikke-dømmende holdning.

Mindfulness lenke 1:

På Forum for Livsstyrketrening finner du 10 ulike lydspor i oppmerksomt nærvær, spilt inn av Tone Ringdal, Trond Haugmark, Heidi Zangi og Eldri Steen. Sitat fra lydsporet om Holdninger: «Oppmerksomt nærvær handler om å være våken og bevisst til stede i øyeblikket. Og å møte det du erfarer med en ikke-dømmende, vennlig og aksepterende holdning. I tillegg er holdninger som tålmodighet, nybegynnersinn, tillit, det å ikke streve og å gi slipp viktige fundamenter for å utvikle en god nærværspraksis. Holdningene er avhengige av hverandre, utfyller hverandre og hver og en påvirker muligheten til å utvikle de andre.»

Mindfulness lenke 2: Fra IPRs nettside.

Mindfulness lenke 3: Webkurs, webpsykologen.

——–——-

Å falle til ro

Fin tekst av Øystein Verås, om å falle til ro, og å kjenne etter innover. Om hvor overveldende det kan være når sårbare og forvirrende følelser, som skyves bort i dagliglivets mas og hast, plutselig blir tydelig til stede og roper til oss fra innsiden. Da kan uroen vi kjenner bli gitt ord som stress, angst og depresjon, ubehag som vi bare vil ha bort. Løsningen ligger imidlertid i å våge å kjenne etter, våge å være til stede i det som finnes der inne. I den prosessen kan det være godt å ha noen ved sin side som gir hjelp til å forstå, hjelp til å dekode uroen, og hjelp til å finne roen gjennom kaoset.

Oppnå mer med mindre stress

Fant denne boka av Andries J. Kroese på Fabel. Nydelig og klok sommerlytt, som kan være en god forberedelse til en ny, travel hverdag når høsten setter inn ❤️. Lest av forfatteren selv og Kirsti Grundvig.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: