Kognitiv terapi

Kognitiv terapi handler om hjelp til å bli bevisst hvordan tankene og holdningene våre kan påvirke hvordan vi føler oss.

Link til nettsiden til Norsk forening for kognitiv terapi. Sitat fra forsiden: «Mange synes at kognitiv terapi er en fornuftig og jordnær måte å jobbe med psykiske helseproblemer på. Dessuten har forskning dokumentert at den har hjulpet mange til å få kontroll med problemene sine. Det er utviklet tilnærminger som er spesielt tilrettelagt for en rekke pasientgrupper med ulike former for psykiske og somatiske lidelser, både hos barn og voksne.»

Bøker med enkel og god formidling av kognitiv terapi:

Torkil Berge og Arne Repål: Den indre samtalen.

Denne boken var en av de første fagbøkene jeg leste i starten av psykologistudiet. Den er enkel, godt skrevet og gir mye mening. Psykologene og forfatterne Arne Repål og Torkil Berge skriver enkelt, godt og fint om hvordan den indre samtalen vi har med oss selv virker inn på hvordan vi har det.

Den indre samtalen. Lær deg kognitiv terapi.

Torkil Berge og Arne Repål: Trange rom og åpne plasser. Hjelp til mestring av angst og fobier.

Ingvard Wilhelmsen

Ingvard Wilhelmsen er lege, som i tillegg til å være indremedisiner og psykiater, har spesialkompetanse innen helseangst (hypokondri). Han driver Norges eneste hypokondriklinikk. Wilhelmsen er en mann med stålkontroll på kognitiv terapi. I tillegg til å være en dyktig fagmann er han en entertainer, med mange morsomme og gode livsbetraktninger. Forelesningene hans er en fryd å høre på, og bøkene kan gi en del a-ha-opplevelser.

Det finnes flere podcaster der Wilhelmsen forteller om arbeidet sitt, og gir gode tips til håndtering av angst og bekymring. Søk f.eks. på podcasten «Sommer i P2, 13.07.2015, Ingvard Wilhelmsen».

25.02.17 var Ingvard Wilhelmsen på Anne Lindmo sammen med Thomas Gjertsen. Artig program, som kan finnes på NRK-appen. Anbefales!

Ingvard Wilhelmsen: Kongen anbefaler. Holdninger for folket.

Kongen anbefaler. Holdninger til folket.

Ingvard Wilhelmsen: Sjef i eget liv – en bok om kognitiv terapi.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: