Barn og følelser

Hjelp barna deres gjennom ubehaget, ikke utenom! Av ungdomsmentor Anne Marie Mork.

Kunsten å skille mellom sinne og aggresjon i oppdragelsen av et barn. Av psykolog Anne Hilde Vassbø Hagen.

Klart Benni kan hjelpes. Av Inga Marte Thorkildsen.

Hvordan møter vi vanskelige følelser hos barn på en klok måte?Av psykolog Aksel Inge Sinding.

Reguleringskapasitet utvikles ut fra omsorgserfaringer

Dag Nordanger, psykologspesialist, nevroforsker og fagbokforfatter, har laget en rekke gode og opplysende psykologivideoer. Her illustrerer han, sammen med kollegaene Anne Kristine Berge og Anne Grete Sagen, hvordan barn utvikler reguleringskapasitet ved hjelp av sine omsorgspersoner. Ekstremt viktig kunnskap som jeg håper blir allmennkunnskap så fort som mulig!

———-

Vær sammen med barna i følelsene

Fin tekst, skrevet av førskolelærer Monica Dybing, om viktigheten av å være sammen med barna i følelsene.

20170804_211550


Kreativ hjelp til håndtering av trassanfall hos de minste

Kirsten Resaland, psykolog og småbarnsmor, forteller på babybloggerne.no om en metode hun fant på for å stoppe trassanfall hos sitt eldste barn. Denne nydelige og kreative fremgangsmåten faller slik jeg ser det rett inn i kombinasjonen av emosjonsfokuserte og narrative terapitilnærminger.
Selv om jeg for min del generelt er glad og lettet over at mine egne barn har kommet over den krevende trassalderen for det som faktisk begynner å bli noen år siden, kjenner jeg at jeg nesten er litt lei meg for at jeg pr i dag ikke har noen barn å teste den ut på. Kanskje noen som har tilgang på noen fine små kan prøve det ut og gi meg en tilbakemelding på hvordan det funker?

Siterer fra teksten:
«Gradvis begynte jeg å legge Boppis opplevelser tett opp mot det sønnen min opplevde i hverdagen, av stort og smått. De fikk like interesser og gikk i liknende barnehager. Toåringen min syntes dette var spennende.
En dag prøvde jeg noe nytt med Boppi. Sønnen min gråt sine bitre tårer over at noe som ikke ble som han forventet, som toåringer ofte gjør. At brødskiven er skåret feil, gjør den jo uspiselig, det sier seg selv.
Jeg trøstet og strøk ham over håret. Så sa jeg: «Boppi gråt. Han hadde gledet seg til å spise brødskive.»
Elsker dette! 😄

Hvorfor blir barnet mitt så sint?

Flott artikkel om sinne hos barn, typiske reaksjoner hos oss voksne, samt hjelp til bedre forståelse av og kommunikasjon med barnet. Om emosjonsfokusert foreldreveiledning, skrevet av min gode kollega, psykologspesialist Bente Austbø.

Ps. Hvis du vil lese alle Bentes fine tekster i VG Familieklubben kan du følge denne linken.

20170815_081846


….Og her er flere gode tekster om hvordan møte små barns raserianfall på en måte som hjelper dem å regulere og organisere følelsene sine:

How to stop a toddler tantrum? You don’t.

A compassionate response to tantrums

What to do when your kid gets angry?

20170804_211529

20170804_211442

20170804_211505


Emosjonsfokusert foreldreveiledning (EFFT): Video

Emosjonsfokusert foreldreveiledning, her nydelig demonstrert av dyktige psykolog Anne Hilde Vassbø Hagen ved Institutt for psykologisk rådgivning og en modig og fin mamma!

20170804_211617


…Og disse fine videoene om emosjonsveiledning og reparasjoner må bare sees!


Innsiden ut

Se dette gode utdraget fra filmen «Innsiden ut«. Her ser vi hvordan «Glede» gjør alt for å muntre hovedpersonen opp… Men så viser det seg at «Sorg» ikke bare er en belastning, men har verdifulle evner som kommer til nytte i den vanskelige situasjonen.

______________________________________

Alfred Jr. og skyggen: En liten film om å være redd.

På Youtube kan du finne en flott og lærerik liten film om redsel for barn i alderen 6-14 år, og for alle voksne som er i kontakt med barn.

Fra beskrivelsen om filmen:

«Alle barn er vanligredde, men hva trenger barn som er flautredde? Eller vondtredde? «Alfred Jr. og skyggen» er en opplysningsfilm for barn i alderen 6-14 år. Barna får lære litt om ulike måter å være redd på, hva de trenger og hva som kan være lurt å gjøre. De voksne får også noen tips til hvordan de kan møte et barn som er redd.»

(Obs.Barn bør helst se filmen sammen med en voksen, fordi den berører tema som vold, overgrep og rus.)

_______

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: